Brendon Hartley tavaly ősszel ugyan második esélyt kapott a Red Bullnál, a programból való 2010-es ejtése után hét évvel mégis Forma-1-es lehetőséget kapott a Toro Rossónál, ám a kétszeres WEC-világbajnok, Le Mans-győztes új-zélandi továbbra sem érzett rá igazán az F1-re, míg csapattársa, Pierre Gasly 18 pontot gyűjtött, ő egyetlen egyet szerzett hat forduló alatt.

Mivel a Toro Rossónál nem sokáig tartogatják az alulteljesítő versenyzőket, hetek óta folynak a találgatások, hogy kit is ültethetnének Hartley helyére. A Red Bull utánpótlásprogramjában jelenleg nincs F1-re kész pilóta, így felmerült már a korábbi Sauber-versenyző, Mercedes-nevelt Pascal Wehrlein és a Williamsnél tesztelőként alkalmazott Robert Kubica neve is.

Most itt egy újabb jelölt, a Motorsportweek.com a McLaren hivatalos tartalékosát, a Forma-3-as Európa-bajnokság tavalyi megnyerése után idén a Forma-2-ben a bajnokságot vezető Lando Norrist emlegeti.

A 18 éves angolnak megvan az F1-es versenyzéshez szükséges szuperlicence, ráadásul a McLaren számára is hasznos lehet, ha idén tapasztalatokat gyűjthet az ifjonc a csúcskategóriában, ugyanis egyelőre nincs lekötött pilótájuk 2019-re, Fernando Alonso pedig talán el is hagyja a Forma-1-et.

A Red Bull valószínűleg ad még pár fordulót Hartley-nak, de ha az új-zélandi a nyár folyamán sem szedi össze magát, jöhet a csere.

“Engem meglepett (a lecserélésemről szóló) pletyka. De a Forma-1-ben mindig pletykálnak, szóval versenyzőként nem érdemes túl sokat foglalkozni ezekkel” – mondta Hartley nemrég.