A Forbes magazin elkészítette legfrissebb, a 2017-es éven alapuló 100-as listáját a legjobban fizetett sportolókról.

A top100-ba három Forma-1-es pilóta fért be, a négyszeres világbajnok Lewis Hamilton, a szintén négyszeres bajnok Sebastian Vettel, valamint a kétszeres bajnok Fernando Alonso.

A Mercedes angolja került a legmagasabbra, igaz, az 51 millió dolláros (13,7 milliárd Ft) bevételével sem fért be a top10-be, a 12. lett. A Forbes szerint az összeg a Mercedestől származó 42 milliós fizetésből és 9 millió dollárnyi reklámbevételből áll össze, és az utóbbi jelenti a nagy különbséget Hamilton és Vettel között, ugyanis a 18. helyre rangsorolt német a Ferraritól ugyanannyit kap a munkájáért, azonban személyes szponzori és reklámbevételei “alig” 300 ezer dollárt hoznak neki (összesen tehát 42,3 millió dollárt, azaz kb. 11,36 milliárd forintot kaszált).

A Forbes listájának harmadik F1-es szereplője, Alonso a lap szerint tavaly 32 millió dolláros fizetést húzott a McLarentől, amit 1 millió dollárnyi személyes szponzori és reklámkeresettel tudott megfejelni, összesen tehát 8,9 milliárd forintnak megfelelő összeg folyt be a spanyol számláira.

A kontextus kedvéért: a lista élén álló bokszoló, Floyd Mayweather 258 millió dollárt kaszált, a második és harmadik helyen pedig két focista, Lionel Messi és Cristiano Ronaldo áll 111 és 108 millióval.