Daniel Ricciardo a két héttel ezelőtti Monacói Nagydíjon meghibásodott motorral csinálta végig a futamot, nagyszerű győzelmet aratott az amúgy unalmas versenyen.

Az ausztrál pilóta autójában a mozgásienergia-visszanyerő (MGU-K) adta meg magát, és bár a korábbi hírek alapján úgy tűnt, menthető az egység, mostanra kiderült, hogy mégsem, cserére lesz szükség.

Az idei évben a mozgásienergia-visszanyerőből csak kettőt lehet elhasználni büntetés nélkül, és mivel Ricciardo már a második fordulóra, a Kínai Nagydíjra megkapta a második egységet, Kanadában 10 helyes rajtbüntetés jár majd neki az új egységért, és lehet, hogy további részegységekből is újakat kap.

“Sajnos büntetéseket kapunk. Elég nagy büntetések is lehetnek” – mondta a Red Bull technikai főnöke, Adrian Newey.

“Az már biztos, hogy Daniel büntetést kap Montrealban, de azt még nem tudjuk pontosan, mennyit. Még nyitott kérdés, hogy az energiatároló is sérült-e Monacóban, szóval amíg a Renault ezt nem közli, tudjuk pontosan, mi vár ránk. De az MGU-K-ért biztosan büntetés jár” – magyarázta a szakember.

Az új energiatároló és az új vezérlőelektronika beszerelés tovább 5-5 helyes rajtbüntetéssel járna Ricciardónak. A Renault egyébként új, fejlesztett belső égésű motorral készül Kanadára, de egyelőre nem tudni, a hat Renault-motoros autóból mennyibe-melyikbe kerül majd be az egység.