A 2019-es pilótapiac kulcsfigurája a Red Bull-os Daniel Ricciardo, az ausztrál pilóta maradása vagy átigazolása indíthatja idén a dominókat. Ha Ricciardo elhagyja a Red Bullt, az energiaital-gyártó kénytelen lesz visszahívni a Renault-nak kölcsönbe adott Carlos Sainzot, így a francia gyártó is kénytelen lesz pótlás után nézni.

A főnök, Cyril Abiteboul a belga La Derniere Heure napilapnak elárulta, hogy a McLarennél egyelőre csak az idei évre lekötött Stoffel Vandoorne is a jelöltjeik között van:

“Ne írják azt, hogy Soffel a Renault-hoz igazol, mert ez egyáltalán nem igaz! De ő az egyik versenyző, akit figyelünk. Amikor a lehetséges versenyzőkön gondolkodom, ő is köztük szerepel” – állította a Renault-főnök.

Bár Vandoorne szeretne a McLarennél maradni, lehet, hogy csapat annyira nem akarja megtartani a Fernando Alonso mellett alulteljesítő belgát. Abiteboul szerint Vandoorne eredményeiből nem szabad túl sokat kiolvasni:

“Úgy gondolom, hogy elég nehéz helyzetben van. Nem ismerem a részleteket, de néha a környezetváltozás után a versenyző fellélegezhet és magára talál. Az összes alacsonyabb kategóriában gyors és kiszámítható volt, ez nem tűnik csak úgy el. De amikor Fernando a csapattárs, az eléggé megnehezíti a dolgokat, főleg a McLaren elmúlt éveiben. De Stoffel egy jó pilóta, aki – a jövőnk alakulásától függően – érdekelhet minket.”