A 2007-es Forma-1-es világbajnokot szexuális zaklatással vádolja egy kanadai nő, az illető azt állítja, hogy a 2016-os Kanadai Nagydíj hétvégéjén pincérnőként dolgozott az egyik montreali bárban, ahol Kimi Räikkönen a mellét, míg a pilóta társaságának egyik tagja az ölét fogdosta, amikor a számlát kívánta rendezni velük.

A Ferrari-versenyző ugyanakkor azt állítja, nem ismeri a nőt, sosem fogdosta, ezért zaklatás és zsarolás miatt feljelentést tett ellene, közölte a Canadian Press-szel kedden a Räikkönen jogi képviseletét ellátó iroda.

“Az álláspontunk világos: megdöbbentett és felzaklatott minket, hogy ez a reakció a vádakra” – nyilatkozta a nőt képviselő ügyvéd, Jamie Benizri.

Benizri nem pontosította az érintett nő életkorát és az általa követelt kártérítés összegét sem, ám Räikkönenék szerint “extrém” összegről van szó.

“Azért többről van szó, mint hogy tartjuk a markunkat a pénzért. Mi azt szerettük volna, ha leülhetünk és rendezhetjük, ami az ügyfelemmel történt” – utasította vissza a zsarolás vádját Benizri.

Az F1-es világbajnokság a jövő héten a Kanadai Nagydíjjal folytatódik.