A múlt vasárnapi Forma-1-es Monacói Nagydíjon nem volt túl sok előzés, de még azok közül is akadt olyan, amelyikben semmi küzdelem nem volt: a Force Indiá-s Esteban Ocon a lehető legelőzékenyebben engedte el a kerékcseréje után a pályára visszatért Lewis Hamiltont.

Miután a versenyt követően rákérdeztek erre Oconnál, a Mercedes-nevelésű és Mercedes-motorpartner csapatnál versenyző francia nem igazán tagadta, hogy a német gyártó iránti lojalitás volt a háttérben, a Merci-főnök Toto Wolff pedig elismerte, hogy ők szóltak oda a Force Indiának Hamilton ügyében.

A silverstone-i csapat helyettes csapatfőnöke, Bob Fernley ugyanakkor visszautasítja, hogy a Mercedes-kötődés miatt volt könnyű dolga Hamiltonnak:

“A gumistratégiát tartottuk szem előtt. Nem lett volna értelme (feltartani Hamiltont, és elkoptatni az abroncsokat a csatában), ugyanis Estebant egykiállásos stratégián akartuk célba juttatni. Akárki más is lehetett volna Hamilton helyében, lehetett volna Ricciardo vagy Vettel is” – érvelt Fernley.