Miután a harmadik szabadedzés végén a falnak ment Max Verstappen, részt sem vehetett az időmérőn, mivel nem sikerült helyreállítani a sérült autót. A holland végül a kilencedik helyre hozta be Red Bullját, amivel elégedett.

„Maximalizáltuk az eredményt. A vége felé a negyedik helytől a kilencedikig vonatoztunk. Nem hiszem, hogy az utolsó helyről ennél többet ki tudtunk volna hozni” – mondta Verstappen. „Élveztem a versenyt, a rajtnál két helyet javítottam.”

A 20 éves holland elmondása szerint óvatosabban állt a versenyzéséhez, mint azt eddig tette. „Nem akartam kockáztatni és ütközni. Nem vagyok most abban a helyzetben” – mondta, miután már a csapatfőnök, Christian Horner is kritikus hangot ütött meg vele szemben. „Mindig egy bizonyos határon belül autóztam. Tudtam, hogy ha kicsit több kockázatot vállalnék, akkor se tudtam volna megelőzni a többieket.”

Verstappen gratulált a műszaki hibával versenyző csapattársának, Daniel Ricciardónak is, aki végül megnyerte a futamot. „Hallottam, hogy problémái voltak, kemény lehetett. Daniel nagyszerű pilóta, remek munkát végzett ma” – zárta Verstappen mondanivalóját.