A tempó alapján a Red Bull lesz a Forma-1-es Monacói Nagydíj időmérőjének toronymagas esélyese, ám az egyik favorit, Max Verstappen nagyot hibázott az utolsó szabadedzés végén: 8 perccel a vége előtt az uszodai kanyarkombinációban érintette a szalagkorlátot, eltört jobb első felfüggesztése, majd irányíthatatlanul csapódott a sikán kijáratánál lévő falnak. A Red Bull jobb első és hátsó felfüggesztése is sérült, rohammunkában dolgozhatnak a szerelők, hogy összerakják a járgányt a kvalifikációra.

Verstappen kínját növelte, hogy bár a balesetig ő volt a leggyorsabb – természetesen új pályarekorddal – autója eltakarítása után csapattársa, Daniel Ricciardo egyetlen ezredmásodperccel jobb kört futva zárt az első helyen.

A Red Bullok mögött a két Ferrari, majd a két Mercedes következett, a különbségek alapján nagyon úgy fest, hogy nem lesz igazi küzdelem az élen, a három nagycsapat párokban sorolhat be az első három sorba vasárnap.

A top10-be befért még mindkét Toro Rossó-s, ők még hajszálnyival egy másodperc alatti hátránnyal, majd a renault-s Carlos Sainz és a williamses Szergej Szirotkin következett.

Az edzésen többen is megjárták az első kanyar, a Ste. Devote végén található bukóteret, Valtteri Bottas, Carlos Sainz és Lance Stroll is onnan tért vissza a pályára.

A Forma-1-es Monacói Nagydíj időmérő edzése 15 órakor kezdődik.

F1: Falnak ment a favorit, megszakították az edzést 1