Daniel Ricciardo nyerte a Monacói Nagydíjat, sérült Red Bulljával feltartatva Sebastian Vettelt és Lewis Hamiltont. A szűk monacói aszfaltcsíknak köszönhetően szinte lehetetlen az előzés, és a pályán elfoglalt helyezés megtartása érdekében mindenki az egykiállásos stratégiára szavazott, aminek a gumik egész versenyes óvása lett a vége.

Hamiltonnak nem tetszett a helyzet, aki a rádióban többször is panaszkodott a gumijaira. Leintés után a „legkevésbé izgalmas” jelzővel illette a futamot, melyet aztán kifejtett.

„A hatodik körtől fogva csak kocsikáztunk körbe-körbe, szó szerint. Nem nagyon versenyeztünk. Daniel remek munkát végzett ma, örülök neki, de mindannyian lassan mentünk, hogy kihúzzuk a végéig” – mondta Hamilton.

„Nem tudom, hogy ez nektek mennyire volt izgalmas, srácok” – szegezte a brit kérdését az újságírók felé. „Ha az volt, akkor semmi gond” – zárta a Mercedes négyszeres bajnoka.

Hamilton: Ez kocsikázás volt, nem verseny! 1

Fernando Alonso, aki két éve indult utoljára Monacóban, miután 2017-ben az Indy 500 miatt kihagyta a futamot, sem volt elragadtatva a verseny után. Miután váltóhiba miatt kiesett, ő is elmondta véleményét a futamról, melyen 2009 óta először nem szerepelt a biztonsági autó.

„Extrém unalmas volt. Valószínűleg ez a valaha volt legunalmasabb verseny. Safety car és sárga zászlók nélkül… Azt hiszem, a sportnak gondolnia kell a show-ra is, mert ez így nagyon kiábrándító volt” – mondta a McLaren spanyolja.

„Valószínűleg a Forma-1 történetének legunalmasabb futama volt. Valamit a szurkolóknak is adni kellene, talán a jegyárak egy részét. Ilyen Monaco, ez a helyzet. Elrajtolunk az időmérőn szerzett helyünkről és a kockás zászlóig ott is maradunk” – tette hozzá 2005 és 2006 világbajnoka.