Míg a McLaren három éven keresztül keservesen küszködött a Honda motorjaival, a Toro Rossónál idén sokkal jobban fest a helyzet, a Red Bull kisebbik csapatánál nagyon élvezik a közös munkát, és azt, hogy pillanatnyilag ők a japánok gyári csapata.

“A mézesheteknek már vége, a kapcsolatunk sokkal jobban elmélyült. Példás az együttműködésünk. A gyári csapat lét kihívás, de örömmel álltunk elébe. Sosem volt még lehetőségünk ilyen szorosan együtt dolgozni egy motorgyártóval. Egészen más szituáció, mint kliensnek lenni. Sokkal könnyebbnek tűnik a munka, ugyanis a Honda minden kívánságunkra reagál” – magyarázta a Toro Rosso technikai főnöke, James Key.

Ugyanakkor a nagyobbik Red Bull-csapat is komolyan érdeklődik a Honda iránt, komoly lehetőség, hogy jövőre ők is a japánokkal dolgozzanak, de Key nem tart attól, hogy ebben az esetben ők háttérbe szorulnának:

“Hol van az megírva, hogy más csapat nem nyerhet? Szerintem valós lehetőség, hogy beérjük a legjobb csapatokat, és egy kis szerencsével egyértelműen lehetségesek a dobogós helyezések. Hosszabb távon pedig szeretnénk odáig jutni a Hondával, hogy futamokat is nyerhessünk.”