Habár Lewis Hamilton magabiztosan nyerte a 2018-as F1-es Spanyol Nagydíjat csapattársa előtt, Toto Wolff, a Mercedes motorsportfőnöke már a két hét múlva esedékes Monacói Nagydíjtól tart.

„Nem volt olyan egyszerű, mint amilyennek tűnt” – kezdte Wolff. „Pénteken és szombaton akadtak nehézségeink, és Valtterit elég sokáig kinn tartottuk kiállása előtt. Egy kis elfékezés miatt szörnyű vibráció jelentkezett az autón, de Lewis az élen kiemelkedő teljesítményt nyújtott.”

Wolff elmondta, mi lehet a hercegségbeli győzelem titka. „Látjuk, hogy a pályán elfoglalt pozíció kritikus jelentőséggel bír. Amikor Lewis Max (Verstappen) mögé ért, Lewis új gumikon volt, míg Max 27 körös gumikkal közlekedett, mégis nehéz volt előzni” – mondta az osztrák.

„Én mindig az az aggodalmas típus voltam. Jól mentünk a téli tesztek alatt, és Melbourne-be érve mindenki azt mondta, sima Mercedes-győzelem lesz. Azonban nehezebb versenyek jöttek, és noha ma jól mentünk, higgadtnak és szerénynek kell maradnunk. Monaco nagyon más lesz, sokat szenvedtünk ott a közelmúltban. Úgy tűnik, ismét régi önmagunk vagyunk, de várjuk meg Monacót” – zárta Wolff mondanivalóját.

Valtteri Bottas sem bízta el magát második helyezése után. „Őszintén gondolom, hogy Monaco nehezebb lesz. Tavaly is láttuk, hogy a Red Bull nagyon erős, és a Ferrari volt az első rajtkockában. Nehéz lesz, de keményen kell dolgoznunk és javítanunk a dolgokon” – mondta a finn.