A haasos Kevin Magnussen agresszív, a sportszerűség határait feszegető vezetési stílusával az elmúlt két évben kivívta riválisai ellenszenvét és bizalmatlanságát, nyilatkozataival pedig már rá is tett egy lapáttal a rosszfiú imázsra.

A dán pilóta legutóbb múlt vasárnap keveredett incidensbe az Azerbajdzsáni Nagydíjon, amikor az utolsó pontszerző helyekért küzdve a Toro Rossó-s Pierre Gaslyt 300 feletti tempónál szorította a betonfalra – büntetést is kapott érte –, a hét közepén pedig egy interjúban arról beszélt, hogy nem fog visszavenni, az autóban ülve mindent belead, akár meghalni is kész.

Magnussen is érezhette, hogy ez így egy kicsit már sok, ezért egy még frissebb megszólalásban tisztázta, hogy az interjút még múlt pénteken, a bakui verseny előtt adta, Gaslytól pedig többször is bocsánatot kért a futam után.

“Az interjú még a bakui futam előtt készült és nem a Pierre-rel történt incidensre utalok benne. Nem akarok a versenyautóban meghalni, egyszerűen azt akartam érzékeltetni, hogy minden tőlem telhetőt megteszek a sikerért. Természetesen számomra sem a balesetek és a büntetések jelentik a sikert, hanem a lehető legelőkelőbb helyen való célba érés” – magyarázta a dán.

“A Forma-1-es versenyzéssel gyerekkori álmom vált valóra, az egész életemet arra áldoztam, hogy ezt elérjem, így természetes, hogy mindent beleadok, hogy sikeres versenyző legyek, és abban a pillanatban, amikor nem leszek erre képes, ki is szállok” – tette hozzá.