A 2016-os világbajnok Nico Rosberg már beszélt erről, most a Red Bull-os Max Verstappen is felhozta: a nézők számára felesleges bonyolítás a Pirelli gumikeverékeinek egyedi elnevezése, a szivárvány minden színében pompázó szuperkemény, kemény, közepes, lágy, szuperlágy, ultralágy, hiperlágy helyett kifelé elég lenne a relatív viszonyokat kommunikálni.

“Én egy lágy és egy kemény keveréket szeretnék látni a versenyhétvégéken. Az embereknek végső soron nem kell tudniuk, hogy most épp az utralágyról vagy a szuperlágyról van szó” – mondta.

“Ha az adott hétvégére az utlralágy és a lágy jár, akkor hívjuk az ultralágyat a lágynak, a lágyat pedig a keménynek. Szerintem a nézőket nem érdekli, hogy mennyire lágy is a gumi” – folytatta.

Mivel a Pirelli hosszú évek óta kizárólagos szállítója a Forma-1-nek, a gyártónak természetesen az az érdeke, hogy beszéljenek róla, annak ellenére is megjelenéshez jusson, hogy nincs riválisa, ezért valószínűtlen, hogy a gyártó lemondana a színes-szagos megközelítésről.