A Forma-1-ben 2010-ben a Williamsnél bemutatkozott Nico Hülkenberg tavaly óta a sportág egyik legcikibb rekordjának birtokosa, a 30 éves német pilóta ugyanis 138 verseny alatt sem jutott el a dobogóig.

A tavaly óta a Renault-nál vezető Hülkenberg úgy véli, idén sem tudja majd lezárni a kínos szériát:

“Nem mondanám, hogy távolabb vagyok a dobogótól, mint tavaly, de közelebb sem, ugyanolyan a helyzet” – utalt arra, hogy a Renault nem igazán került közelebb a három élcsapathoz. “Az első hat autó egy kicsit messze van még, jelenleg normál körülmények között nem verhetők. Aztán utánuk jövünk mi a Haasszal, és közvetlenül a nyomunkban a McLaren.”

“De a dobogós eredményt nem lehet erőltetni. Nem találhatom ki, hogy na, csinálok valami őrültségek, kereket cserélek az első körön, aztán hátha összejön. Ahhoz kell a megfelelő autó, az összes tényezőnek stimmelnie kell, a dobogókhoz, a futamgyőzelmekhez a jó helyen kell lenni a jó időben, ez köztudott. Vagy jön a lehetőség, vagy nem. Természetesen szeretném már, ha lenne dobogós helyezés a nevem mellett, de különösebben nem zavar (a helyzet).”

Hülkenberget 2010 végén ejtette a Williams, 2011-ben a Force India tartalékosa volt, majd 2012-ben náluk, 2013-ban a Saubernél, 2014-16 között pedig újra a brit csapatnál vezetett, mielőtt tavaly a Renault gyári alakulatához ült át.