A Kínai Nagydíjon szerzett futamgyőzelme után újabb lökést kaptak a jelenleg még szerződés nélkül álló Red Bull-pilóta, Daniel Ricciardo jövőjét illető találgatások.

Olaszországban nagyon szívesen látnák az olasz gyökerekkel rendelkező ausztrált a Ferrarinál Kimi Räikkönen utódjaként.

“Ferrari, vigyétek Ricciardót! Bár Max (Verstappen) a potenciális nagy sztár, a futamgyőzelmeket Ricciardo szerzi. A srác érdemes a Ferrari figyelmére” – állt a Mediasteben.

Az Autosprint szerzője, Alberto Sabbatini egyetért: “A Ferrarinak le kéne igazolnia Ricciardót. A Red Bull inkább a Honda-motor fejlődésére koncentrál, közben pedig csak raktároznak egy olyan nagyszerű pilótát, mint az ausztrál.”

A brazil Globo veterán szakírója Livio Oricchio ugyanakkor arra figyelmeztet, hogy a Ferrarinál talán nem szeretnék megbontani a jelenlegi versenyzői felállást, amelyben kimondatlanul ugyan, de Sebastian Vettel az első számú pilóta: “Sergio Marchionne (elnök) tisztában van vele, hogy Ricciardo leigazolása a versenyzői hierarchia változását jelentené a Ferrarinál.”

F1: Pofára fog esni a Mercedes-főnök! 1

Ricciardo persze a Mercedesnél is kiköthet, a bajnokcsapatnak egyelőre egy igazolt versenyzője sincs 2019-re, akár Valtteri Bottas, akár Lewis Hamilton utódja is lehetne az ausztrál.

“De lehet, hogy Niki Lauda is visszatér, hogy legyen egy harmadik választási lehetőségünk is” – viccelte el a témát a csapatfőnök, Toto Wolff a finn Turun Sanomatnak nyilatkozva. “Na jó, Ricciardo az egyik nagyon jó versenyző, ahogy most is láthattuk” – fordította komolyra az osztrák.

Wolff honfitársa, a Red Bull pilótaprogramját is irányító Helmut Marko ugyanakkor úgy gondolja, hogy Ricciardo nem megy a Mercedeshez: “Herr Wolff egyszer már pofára esett Max Verstappennel, és újra pofára esik majd Daniel Ricciardóval is.”