Daniel Ricciardo pályafutása hatodik győzelmét szerezte ezzel, utoljára a 2017-es azerbajdzsáni futamon örülhetett a dobogó tetején. A futam részletes összefoglalója itt olvasható. A dobogósokkal Martin Brundle készített interjút.

Daniel Ricciardo (1.)

„Nem szoktam unalmas versenyeket nyerni, mindig van benne egy kis móka. Mindenesetre váratlan volt, 24 órával ezelőtt azt gondoltam, hogy a mezőny végéről fogok indulni. Először is szeretném a fiúknak megköszönni a tegnapot, ma jött el az igazi jutalom a tegnapi munkáért.”

„Hektikus futam volt, szóltak, hogy pályán a safety car, és jöjjünk be egy dupla kiállásra. Nagyon gyors és döntő lépés volt, győzelemhez vezetett. Hatalmas köszönet, nagyon élveztem!”

„Tudtam, hogy a lágy gumikon később tudok fékezni, mint a többiek. Sokszor csak egy lehetőség van próbálkozni, így mindig kihozom a legtöbbet a lehetőségekből.”

„Szoros és kemény előzés volt Valtteri ellen, kemény, de szabályos volt. Láttam, hogy védekezik, ezért szűkebben akartam elmenni. Gondolkoztam, hogy elhúzódjak… dehogyis, csak viccelek! Tudtam, hogy van elég helyem és jól tapadnak a gumijaim. A legrosszabb esetben csak kisodródtam volna.”

Valtteri Bottas (2.)

„A verseny jól alakult a mi szempontunkból, erősnek tűntünk, amíg be nem jött a biztonsági autó. Daniel ellen gondban voltunk, a végén Kimivel is harcoltunk. Csalódást keltő, mindent beleadunk, de utolér a balszerencse.”

„Mindent kontroll alatt tartottam, nem történt jelentős teljesítményvesztés a végén a gumik miatt. Meg tudtuk volna csinálni egy kiállással, de ez a verseny, ilyenek is megesnek.”

Kimi Räikkönen (3.)

„Jól rajtoltam, de blokkoltak, és megelőztek az első kanyarban. Az elején megszenvedtem az emberek követésével, egyedül menni nem volt rossz. Messze volt a tökéletestől a rajtnál, majd sokáig kint maradtunk. Kissé szerencsénk volt a biztonsági autóval, jó tempóm volt a közepes gumikon, de a végén nem tudtunk a lágy gumisokkal menni. Jól mentem a vége felé, de amint közel értem Valtterihez, nehéz volt követni, pedig jobb volt a tempóm. Ahhoz, hogy jól menjen az ember, jó gumi kell.”

Forrás: Fotó: Europress