A előző napokkal ellentétben napos, és egy kicsit melegebb (19 Celsius-fokos levegő- 39 fokos aszfalthőmérséklet) időben sorakoztak fel az autók a rajtrácsra a 2018-as Forma-1-es idény harmadik futama, a Kínai Nagydíj startjához Sanghajban.

Az első három sorba a három élcsapat pilótái párban álltak fel: a pole-ból Sebastian Vettel, mellőle Kimi Räikkönen, majd a mercisek, Valtteri Bottas és Lewis Hamiton és a Red Bull-osok, Max Verstappen és Daniel Ricciardo következett. A negyedik sorba a renault-s Nico Hülkenberg és a Force Indiá-s Sergio Perez, az ötödikbe Carlos Sainz és a haasos Romain Grosjean került. Fernando Alonso a McLarennel a 13. helyről vágott neki a futamnak.

A Pirelli a közepes (fehér), a lágy (sárga) és az ultralágy (lila) gumikat vitte Sanghajba. Az első négy a lágyon kezdte a futamot, míg a top10-ből a többiek az ultralággyal vágtak neki az első etapnak a rajthoz egyedül a Toro Rossó-s Pierre Gasly választotta a közepes keveréket. A gumiszállító az egy- és a kétkiállásos stratégiát is ésszerűnek ítélte, az utlralágyak első etapját 14-18 körre becsülte, a jóval melege aszfalt miatt Hamilton a rajtrácson arról beszélt, hogy meglepné, ha egy kerékcserével meg lehetne csinálni az 56 körös versenyt.