Miután a múlt vasárnapi Bahreini Nagydíjon a Red Bull-os Max Verstappen egy Lewis Hamiltonnal szembeni előzést mért el, a mai Kínai Nagydíjon a ferraris Sebastian Vettellel ütközött a hajrában, amikor az előnyös gumistratégiával csapattársa, Daniel Ricciardo példáját követve szintén az 1-2. helyért hajtott.

A végül 10 másodperces időbüntetésével az 5. helyen rangsorolt holland elismerte, hogy ő hibázott, amikor a hajtűben túlságosan ráengedte az autót a Ferrarira, ugyanakkor ez az eredményen már nem változtatott. Verstappent a Red Bull motorsportfőnöke, Helmut Marko sem dicsérte meg.

“Max túlerőltette, amikor megpróbálta Vettelt megelőzni. Igen, hibázott. Bocsánatot kért. Előfordul az ilyesmi” – mondta az osztrák a spanyol Movistarnak.

A kérdésre, hogy mit mondott a hollandnak a futam után, így felelt Marko:

“Hogy eljön még az ő ideje, csak ne erőltesse túl. Ő is tudja, hogy mit bukott ezzel. Akár meg is nyerhette volna a futamot, de eldobta.”

“Ezzel együtt mindkét pilótánk jó versenyt futott. Verstappen 19 vagy 20 éves, még baromi fiatal, előfordul az ilyen.”

Verstappennek 2020-ig szerződése van a Red Bull-lal, ugyanakkor a sanghaji futamgyőztes Ricciardo egyelőre szabad préda.