Lewis Hamilton mercedeses szerződése 2018 végén lejár, és bár már a tavalyi szezon vége óta tárgyalnak, számtalanszor elmondták, hogy közösen akarják folytatni, aláírás még mindig nincs. Ennek ellenére szinte biztos, hogy a 33 éves angol marad, aláír még három évre, ám hogy mi lesz azután, már fogas kérdés.

“2020 végére Lewis már nyolc évet töltött majd velünk. Hosszú idő, de hosszabbíthatunk akkor is. Mi szeretnénk örökre megtartani, 2030-ig!” – mondta a csapatfőnök Toto Wolff a spanyol El Mundo Deportivónak.

“Egy kapcsolatban mindig a maximumot kell nyújtani. Ha valaki mással kezdünk valamit, akkor a házasságnak annyi. A versenypályán pedig Lewisszal és Botasszal léptünk házasságra, nem más pilótákkal. A lehető legjobban akarunk teljesíteni” – utalt arra, hogy egyelőre nem is gondolnak a lehetséges utódokra.

Wolff szerint Hamiltonnak “hat vagy hét éve” van még az F1-ben, így a Mercedes után esetleg még máshova is mehet…

“A Forma-1-ben minden lehetséges, és van-e olyan pilóta, aki ne álmodozott volna arról, hogy a Ferrarival legyen világbajnok? Nagyon nagyra tartom őket, és bár Hamilton a Mercedes család tagja, 2020 után nem zárnám ki ezt a lehetőséget sem.”

F1: Hamilton még kiköthet a Ferrarinál 1

A Mercedes-főnöknek azért a jövőre is kell gondolnia, a Force Indiánál versenyeztetett ifjoncuk, Esteban Ocon és a Red Bull-os/renault-s Carlos Sainz is kiköthet még náluk egy napon.

“Esteban a kis kincsem. Régóta ismerem, évről évre nagy elvárásoknak kell megfelelnie, ő pedig hozza is ezeket. Nagyon meggyőző a fejlődése.”

“Carlos különleges srác, nagyon intelligens, helyén van a szíve, jó a családi háttere és nagyon gyors versenyző. Jó lesz látni, hogyan teljesít Hülkenberggel szemben (a Renault-nál). Ha jól szerepel Nicóval szemben, akkor minden csapat listáján ott lesz. Mindig jóban voltam Carlosszal és az édesapjával is, fel is merült régebben a mercedeses lehetőség, de a Red Bull pilótája volt, így ez nem volt opció.”

Forrás: Fotó: Europress