A Ferrarinak jól indult a 2018-as idény, mert bár a Mercedes ügyetlenkedése is kellett hozzá, a versenyképes autóval Sebastian Vettel az Ausztrál és a Bahreini Nagydíjat is meg tudta nyerni.

Az egykori Benetton- és Renault-főnök, Flavio Briatore idén bizakodva figyeli az olasz “nemzeti csapatot”:

“Az idei Ferrari jobb a tavalyinál. Azt mondanám, hogy pariban van a Mercedesszel és végre láthatunk egy jó idényt, amikor 50-50 esélye van két csapatnak a futamgyőzelmekre” – mondta a RAI rádiónak, majd áttért az eddigi két futam elemzésére.

“Ausztrália atipikus, Bahrein viszont sokkal reprezentatívabb, és ott a Ferrarinak nagyon jó versenye volt. A megfelelő időben váltottak gumistratégiát, Vettel pedig elképesztően vezetett végig azokkal a gumikkal” – utalt arra, hogy a német eredetileg két kiállásra készült, végül még is végigment az igen kopott lágyakon.

Briatora szerint ugyanakkor szerencséje volt Vettelnek, hogy a hajrában Valtteri Bottas üldözte és nem a címvédő Lewis Hamilton:

“Ha Bottas helyett Hamilton lett volna ott, már más lett volna a történet, de a Ferrari akkor is nagyon versenyképes. Innen minden a fejlesztéseken múlik majd.”