Sebastian Vettel pályafutása 51. rajtelsőségét szerezte a szahíri pályán, miután utolsó mért körén megelőzte az addig vezető Kimi Räikkönent. A Jégembert a mezőny másik finnje, Valtteri Bottas követte. Az időmérő részletes összefoglalója ezen a linken található. Az időmérő első három helyezettjével Johnny Herbert készítette az interjúkat.

Sebastian Vettel (1.)

„Elég fordulatos csata volt, az első köröm a Q3-ban jó volt, amíg el nem rontottam az utolsó kanyart, de örülök, hogy össze tudtam rakni a második kört, sikerült az utolsó kanyar is, távol maradtam a kerékvetőtől. Az autó kiváló volt egész hétvégén, várjuk a holnapot.”

„Az autó úgy viselkedett, ahogy szerettem volna, élvezet volt vezetni. Ausztráliában inkább küzdeni kellett az autóval, sokat dolgoztunk az egyensúlyon. Nem volt könnyű, a szabadedzéseken a nap fenn volt, szemben az időmérővel és a versennyel, amikor már lemegy a nap.”

„Most jól érzem magam, a holnapi nap más téma. Hosszú futam lesz, nem lesz egyszerű a gumikat sokáig életben tartani. A kocsi gyors, ez segíteni szokott, meglátjuk, mi lesz a lámpák kialvása után. Volt délelőtt egy-két problémánk, de túl vagyunk rajta.”

Kimi Räikkönen (2.)

„Nem tökéletes a helyzet, messze volt az ideálistól az utolsó köröm a forgalom miatt. Nem tudok mit tenni. Holnap lesz a hétvége fő eseménye, ekkor kapjuk a pontokat, meglátjuk, hogy alakul.”

Valtteri Bottas (3.)

„A köröm rendben volt, jól éreztem magam a Q3-ban, de a vörös srácok kissé túl gyorsak voltak ma. Elégedett vagyok ezzel, és már a holnapra figyelünk. Szoros verseny lehet holnap, a Red Bull is ott lehet, Lewis és Max is támadni fog hátulról, érdekesnek ígérkezik.”

Forrás: Fotó: Europress