A 2018-as idény meglepetéscsapatának számító Haasnak ragyogóan kezdődött az Ausztrál Nagydíj, Valtteri Bottas balesete és Daniel Ricciardo balesete miatt a harmadik sorból rajtolhatott Kevin Magnussen és Romain Grosjean, az első etapban stabilan haladtak a 4-5. helyen, ám a kerékcseréknél két kör alatt összeomlott minden, mindkét pilóta autójára rosszul rögzítettek egy-egy kerékanyát, kiestek.

A nem biztonságos kiengedésekért a csapat összesen 10 ezer eurós (bő 3 millió Ft) büntetést is kapott, ráadásul az elúszott 18-22 pont az idény végén a konstruktőri bajnokságban további súlyos dollármilliókba kerülhet, hiszen ennyin már több helyezés is múlhat a középmezőnyben.

A csapatnál megállapították, hogy egyértelműen emberi hibáról volt szó, ám a szerelők állása nincs veszélyben:

“Nincs értelme tovább keseregni. A felelősök tudják, hogy ők hibáztak, hiszen a csavarpisztolyok, az anyák és a kerékagyak ugyanolyanok, mint 2017-ben. De senkit nem rúgunk ki. Talán a 2016-os bemutatkozásunk óta legfontosabb két kerékcsere jelentette nyomás egyszerűen túl nagy volt, de ugyanazzal a stábbal dolgozunk tovább, csak még keményebben” – mondta a csapatfőnök Günther Steiner a svájci Blicknek.

“Az autó nagyon jó, ezért bizakodva mehetünk Bahreinbe és az összes többi helyszínre” – tette hozzá.