Melbourne-i szezonnyitó hétvége igazolta a téli teszteken kialakult sejtést, miszerint a Haas-Ferrari lehet a negyedik erő a 2018-as Forma-1-es idény elején, ráadásul az Ausztrál Nagydíjon a szerencse is a kezükre játszott, Valtteri Bottas időmérős balesete és Daniel Ricciardo büntetése miatt Kevin Magnussen és Romain Grosjean a harmadik sroból rajtolt a versenyen.

A haasosok tartották is magukat a top5-ben – Max Verstappen megpördülése szintén segített –, ám a kerékcserék után két körön belül minden összeomlott, előbb Magnussen, majd Grosjean is a pálya szélén állt félre, miután kijött a bokszutcából.

A csapatfőnök, Günther Steiner a verseny után azt mondta, alapvetően emberi hibákról volt szó, a szerelők mindkét esetben félrekapattak egy-egy kerékanyát:

“Minkét kiállásnál hiba történt, nem rögzítettük megfelelően a kerekeket, ezért le kellett állítani az autókat. Bármennyire is nehéz ezt most kimondani, ilyen az autóversenyzés. Bár nem lenne szabad, előfordul az ilyesmi. De szinte hihetetlen, hogy egy futamon belül mindkét autón megtörténik, főleg, amikor a 4-5. helyen állunk. Nagyon elkeserítő.”

“Pozitívum azért, hogy az autónk tényleg versenyképes. Össze kell szednünk magunkat, jól fel kell készülnünk Bahreinre. Most már arra a versenyre koncentrálunk, a kerékcseréket pedig gatyába rázzuk.”

A Haas az autók nem biztonságos kiengedése miatt összesen 10 ezer eurós (bő 3 millió Ft) büntetést is kapott.