Fernando Alonso a 2017-es Ausztrál Nagydíj időmérőjén a McLaren-Hondával a Q2-ben a 13. idővel búcsúzott, másfél másodpercnyi hátrányban az utolsó továbbjutótól. Alonso a 2018-as Ausztrál Nagydíj kvalifikációján a 11. helyen zárt a McLaren-Renault-val, azaz a Q2-ből megint nem jutott tovább, hátránya viszont csak bő egytized volt az utolsó továbbjutóhoz viszonyítva. A spanyol elégedett volt a szombati melbourne-i teljesítménnyel.

“Nagyon elégedett vagyok az első időmérőnkkel. Az ember mindig kíváncsi, hol is áll a csapat, és szerintem elég gyorsak voltunk, főleg az utolsó szabadedzésen a vizes pályán, ott végig az élmenők közelében voltunk. Aztán a Q1-ben és a Q2-ben végig a 7. és 12. hely között voltunk, ami kiváló kiindulópont, ugyanis nagyon sok frissítésünk lesz a motor integrációja miatt” – magyarázta a spanyol.

“Ezt csak mi csináljuk idén, szóval gyakorlatilag szabadon jutunk frissítésekhez, amikkel sokkal versenyképesebbek leszünk majd, és ezért megkönnyebbülés volt látni az időmérőn, hogy jó év vár ránk.”

Alonsót a gyári Renault-k túrták ki a top10-ből. A kérdésre, hogy vajon velük fognak-e csatázni az idény során, így felelt: “Most igen, de nem az egész szezonban.”

Mivel a spanyol nem jutott be az első tízbe, szabadon választ gumit a rajhoz.

“Ismerve a gumikat, egyértelmű, hogy a rajthoz a lágyat választja az ember, ugyanis jobbak a starthoz, jobban teljesítenek az első körön, kopás pedig nem nagyon lesz, mindhárom keverék hasonlóan viselkedik, szóval nincs sok játéktér. Úgy sejtem, hogy a 10. helyről indulok majd, mert Bottas az utolsó lesz, szóval jó helyről kezdhetek.”