A Forma-1-ben az idei évtől kötelező az autókon a fejvédő keret, az ún. glória alkalmazása. A vécéülőkére, strandpapucsra emlékeztető biztonsági eszköz bevezetését a versenyzők egy része a balesetmegelőzés fontosságát belátva elfogadta, de még most is akadnak jó néhányan, akik kritizálják azt.

A haasos Kevin Magnussen nemrég arról beszélt, hogy az emelkedőkön, mint például Spában és Austinban, zavarja majd a kilátást a glória, most pedig felvetette, hogy a nézők is rosszul járnak majd vele, nem fogjuk látni a sisakokat, azaz azt, hogy ki is ül az autóban:

“Egyértelműen problémát jelent a versenyző azonosítása. A teszten én is kimentem a pályára, és bár egész életemben néztem a Forma-1-et, nem tudtam megmondani, ki vezet épp. Ez így nem jó. És a tévében is ugyanez lesz. Amikor a mezőny odaér az első kanyarba, a nézőknek fogalma sem lesz, ki kicsoda” – magyarázta az Autosportnak a dán.

Magnussennek a sisakokat illetően igaza van, ugyanakkor, hogy 2018-ra még nagyobbá, láthatóbbá tették a rajtszámokat az autókon, ez valamennyire kompenzálhatja majd a glória jelentette akadályt.