A szimulátoros munka és a múlt heti tesztelés során a Forma-1-es versenyzők egy része teljesen megszokta az idei évre kötelezővé tett fejvédő keretet, az ún. glóriát, vezetés közben állítólag észre sem veszik, a mercedeses Valtteri Bottas szerint pedig a felfelé, például a rajtlámpák irányába való kilátást sem korlátozza az eszköz.

A haasos Kevin Magnussen ugyanakkor sokkal kritikusabb:

“Nagyon idegesítő. Ocsmány. Nehéz tőle beszállni az autóba, nehéz tőle kiszállni, nehéz feltenni és levenni a kormányt, egyszerűen kényelmetlen és bosszantó” – idézte a dánt a Motorsport.com.

Magnussen is azt mondta, hogy a lámpákat illetően nem jelent problémát a glória, de máshol, máskor még lehet vele baj:

“A kanyarokban már nincs gond, ott oldalra nézünk, a középső oszloptól jobbra vagy balra, de az irányváltásoknál, például a sikánokban azért zavaró, amikor innen oda néz az ember. Zavaró, de azért kockázatot nem jelent.”

“De ha mondjuk valakit az Eau Rouge-ban üldöz az ember (Spa emelkedő kanyarja – a szerk.), a kanyar közepéből nem fogja látni, ha a másik hibázik az emelkedő tetején, megpördül, nem látja majd, hogy esetleg már a falban van. És azt hiszem, ugyanez áll majd az austini 1-es kanyarra is, ahol szintén nagy emelkedő van, de majd meglátjuk.”

2018-ra az amerikai IndyCar is fejvédőt vezetett be, az sokkal inkább egy megerősített szélvédő.

“Az sokkal jobban néz ki, de még az sem igazán tetszik” – mondta Magnussen. “Jobb, mint a mi glóriánk, de szerintem semmi ilyesmi nem kellene. A Forma-1 az én szememben nyitott versenyautó, amit nem lenne szabad bezárni. Szerintem ez nem helyes az F1-ben.”