A Ferrari 2016-17 telén hatalmas előrelépést tett, a tavalyi szezon számos pontján egyenlő ellenfele volt az olasz csapat a Mercedesnek. A cél egyértelmű 2018-ra: alkalmi kihívóból valódi bajnokesélyessé válni, ehhez persze az kell, hogy az idei autó, az SF-71H további fejlődést hozzon.

A barcelonai teszt első napján Kimi Räikkönen vezette az autót, a finn a 3. legjobb idővel és 80 megtett körrel zárt. Így nyilatkozott a nap végén:

“Új autó, természetesen azt várjuk, hogy jobb legyen, mint a tavalyi, de az elején járunk még. A kipróbált dolgokkal semmi gond nem volt, persze több nap kell még, de bizakodó vagyok. Nyilván az időjárás messze nem ideális, nagyon hideg van, köze sincs ahhoz, amilyen körülmények között valójában használjuk a gumikat. Mentünk, amennyit lehetett, a mostani körülmények között minden jónak tűnt.”

“Ilyenkor is hajtunk rendesen, de nem a köridő számít, egyszerűen csak igyekszünk felmérni, mi hogyan működik, módosítunk ezt-azt, aztán megnézzük, mi történik. Az új autókat ki kell ismerni, de egyelőre semmilyen probléma nem volt, persze nagyon az elején járunk még. Mindenki nehéz helyzetben van, nehéz életet lehelni a gumikba, 8 fok volt csak vagy mennyi, ez a legfőbb nehézség.”