A spanyolországi Barcelonában hétfőn lezajlott a Forma-1-esek első közös téli tesztnapja, amelyet a Red Bull-os Daniel Ricciardo zárt az élen.

Az ausztrál pilóta és a mögötte következő hármas, Valtteri Bottas (Mercedes), Kimi Räikkönen (Ferrari) és Nico Hülkenberg (Renault) is délelőtt futotta legjobbját. Délután már beborult az ég, négy órától lógott az eső lába, el is eredt, az utolsó háromnegyed órában pedig rendesen esett, így a nap második felében kevesebb érdemi munka folyt, akik pedig csak akkor kerültek sorra – Lewis Hamilton, Carlos Sainz – nem jártak jól.

F1: A Red Bullé az első tesztnap 1

A nap két balesetet hozott, az első a mclarenes Fernando Alonso nevéhez kötődött, a spanyol rögtön az első órában, hatodik körén a kavicságyban zárt, miután jobb a jobb hátsó kerékanya megadta magát, és az egész kerék lejött az autóról. A kétszeres világbajnok jelentős időt veszített az MCL33-as takarítása, ellenőrzése miatt, de a nap végére azért összehozott 51 kört és az 5. időt.

A Force India orosz tesztelője, Nyikita Mazepin is kipördült délelőtt, ő délután már nem járt a pályán.

A legszorgalmasabb versenyző Ricciardo volt a maga 105 körével, de a Toro Rosso-Hondát vezető Brendon Hartley is kitett magáért 93 körrel. A japánok erőforrása meglepően megbízható volt. Csapatként a Red Bull-lal együtt a Mercedes futotta a legnagyobb távot, Bottas és Hamilton együtt hozott össze 105 kört.

F1: A Red Bullé az első tesztnap 2

A megbízhatóság egyébként összességében is jó volt, idén már nem csak a Mercedes falta a kilométereket. A McLaren mellett csak a Haas és a Force India nem ment legalább egy versenytávot, de még Romain Grosjean is 55 körig jutott, mindössze a Force India ragadt meg 22 körnél, miután egy szenzorhibát kellett orvosolni, később pedig megérkezett az eső.

Hétfői óriásgalériánk itt, a nap videói, beleértve Alonso kipördülését is, itt találhatók!