A Renault-csapat ma mutatja be legújabb Forma-1-es modelljét, az RS18-ast. A francia gyártó a 2016-os szezonra tért vissza saját alakulattal az F1-be, az enstone-i egység visszavásárlása után azonban még jelentős építkezést kell elvégezniük.

A csapat német versenyzője, Nico Hülkenberg hétfőn azt állította, idén még nem érdemes nagy dolgokat várni tőlük, a dobogós eredmények arrébb vannak:

“Nagyon időigényes dolog egy csapatot a Red Bull és a Mercedes szintjére juttatni. Amit az építkezésbe, modernizációba fektettünk, két-három év múlva hozza majd meg a gyümölcsét, addig nem, amíg minden nem megy olajozottan, mindent meg nem értettünk. Mindig nagy az átfutási idő. De minden csapat megélte már ezt, nézzük csak meg a Mercedest, hány évig voltak szimplán csak jók, nem azon a szinten, mint most. Ugyanez igaz a Red Bullra is” – idézte a Motorsport.com.

“Eltart néhány évig, mire minden a helyére kerül, ugyanis az F1 nagyon összetett sportág, a szabályok pedig mindig változnak, folyamatosan változik a környezet. Állandóan alkalmazkodni kell, új emberekre, új ötletekre van szükség és egyszerűen több szakemberre.”

A Renault 2017-ben a konstruktőri bajnokság 6. helyén zárt, a szezon utolsó harmadában előzte meg a Haast és a Toro Rossót.

“A silverstone-i frissítés volt a fordulópont. A futottak még kategóriából rendszeres pontesélyesekké váltunk. Ugyanakkor ilyen-olyan problémák miatt voltak kihagyott lehetőségek, de ezek abból fakadtak, honnan is indult a csapat. Az ilyesmiket kell kiiktatnunk. De inkább most legyenek gondok, miközben már versenyképesebb a csomag 2018-ban és jövőre, hogy aztán tényleg odavágjunk, mint hogy újra és újra felüssék a fejüket a bajok.”