A renault-s Nico Hülkenberg a 2017-es szezon nagy részében simán verte csapattársát, Jolyon Palmert, de a Szingapúr után az angol helyére érkezett Carlos Sainz azonnal hozta a német szintjét. Vajon Hülkenberg ellazázta az idény első felét a gyenge angol mellett?

“Szerintem nem lenne profihoz méltó, ha az idény elején lazáztam volna, mert nem voltam veszélyben. Nem hiszem, hogy az idény első felében futott időmérős köreimből érzékelhetően többet hozhattam volna ki, ha egy hozzám közelebb lévő csapattársam van. Egyszerűen nem hiszem, meggyőződésem, hogy nem így történt” – mondta a Motorsport.comnak.

A 31 éves német azt mondja, örül, hogy idén erős csapattársa lesz:

“Keményen hajt, én is keményen hajtok, pörgetjük egymást, ami a csapat hasznára válik. És jó visszajelzéseket is ad. Nagyon fontos a csapat szempontjából, hogy nem egy, hanem két versenyző húz.”

A három Toro Rossó-s idény után végre gyári csapatnál bizonyítási lehetőséget kapott spanyol is hasonlóan beszél:

“Jó lesz olyan csapattárs ellen versenyezni, aki hét-nyolc éve a Forma-1-ben van és olyan jól beilleszkedett a csapatba, mint Nicónak sikerült tavaly. Csakis tanulhatok, igyekszem én is megtalálni a helyem. Keményen hajtjuk majd egymást, és szerintem Nico is örül a kihívásnak, együtt előrébb visszük a csapatot. A szimulátor alapján máris látszik, hogy sok hasonlóság van köztünk, ami hasznos lesz.”

Forrás: Fotó: Europress