A Ferrarinál 2010 óta az egyik legnagyobb szponzorként szereplő spanyol pénzintézet, a Santander nemrég bejelentette, hogy az év végével kivonul a Forma-1-ből, mostantól a Bajnokok Ligájára koncentrálnak.

A Santander elvesztése évi 40 millió dolláros bevételkiesés, amit még a Ferrarinak is komoly érvágás, ám a spanyol ABC című lap szerint már körvonalazódik a megoldás, méghozzá cigarettareklám formájában.

A Ferrari legnagyobb szponzora továbbra is a dohánygyártó Philip Morris, az ő termékük az IQOS névre hallgató – a magyar piacra nem bevezetett – eszköz, amely valódi dohány párologtatásával nyújt élvezetet a használóinak (nem keverendő össze a nálunk is elterjedt e-cigarettákkal, amelyek glicerines, ízesített folyadékot párologtatnak).

Az ABC szerint már az utolsó simításoknál tartanak a szerződést illetően, hogy jövőre az IQOS szerepelhessen majd a Santander helyett a vörös autó hátsó szárnyán.

Egyelőre nem világos, hogy a valódi dohányt használó elektromos cigaretta hogyan lehetne hirdethető a Forma-1-ben, ahol immár egy évtizede tilos a dohányreklám.