Daniel Ricciardo kiállni kényszerült 2017 utolsó futamán, miután hidraulikai gondok léptek fel Red Bulljában. Az ausztrál éppen Kimi Räikkönen előtt haladt a negyedik helyen, akivel szemben 7 pontos előnye volt a bajnokság negyedik helyéért folyó csatában. Mivel Räikkönen célba ért a negyedik helyen, Ricciardo elbukta a csatát a finnel szemben.

Az ausztrál a kiesését követően szóba hozta a bajnoki csatát. „Ha őszinte szeretnék lenni, az ő autójával jóval előrébb kellett volna végeznie a bajnokságban. Egyébként nem nagy dolog ez az egész.”

Az ausztrál ötödik alkalommal esett ki műszaki hiba miatt 2017-ben, és ezt tartja az egyik legkellemetlenebbnek. „Fáj ez most, jobban, mint a többi. Nyilván Austinban is rosszul esett, de volt esélyünk javítani a következő héten, de most nincs lehetőség erre egészen márciusig.”

„Ez megbízhatósági kérdés, nem tudom megelőzni, hogy bekövetkezzen. Keserű szájízzel ér így véget a szezon. Voltunk magasan is az év során, de gödörben fejezzük be 2017-et” – zárta le szezonját Ricciardo.

Csapattársa, Max Verstappen az ötödik helyen zárt, végig közel autózva Kimi Räikkönenhez. „Nagyon unalmas verseny volt, végig előttem volt Kimi. Nem lehetett követni. Kissé gyorsabbak voltunk, de ez a pálya nem ad előzési lehetőséget.

A holland év eleji szenvedéséhez képest erősen zárta 2017-et, de ennél többet akar jövőre. „Keményen kell dolgoznunk, és reméljük, hogy több erőt tudunk nyerni a motorból.”

„Legalább az élmenők közelébe kellene kerülnünk” – zárta Verstappen.