Hetedik helyről vághatott neki 2017 utolsó versenyének Nico Hülkenberg. A Renault pilótája nem kapta el jól a rajtot, majd Sergio Perez ellen vívott csatája közben levágta a pálya egyik kanyarját, így sikerült a Force India mexikóija előtt maradnia. A versenybírák 5 másodperces büntetést szabtak ki a németre, de ez lényegében nem befolyásolta versenyét, hiszen könnyen kiautózta ezt az előnyt bokszkiállása előtt.

Hülkenberg végül a hatodik helyen ért célba, 8 világbajnoki pontot szerezve ezzel, mely elegendő volt ahhoz, hogy megelőzze Felipe Massát az egyéni összetettben, megszerezve így a 10. pozíciót. Mindemellett csapata, a Renault számára is fontos pontokat szerzett, ugyanis ennek köszönhetően feljöttek a konstruktőri 6. helyre, megelőzve a Toro Rossót, melynek a pénzjutalmak kiosztásakor fontos jelentősége lesz.

Otmar Szafnauer, a Force India sportigazgatója nem elégedett a Perez ellen elkövetett Hülkenberg-akció következményeivel. „Javítottak egy helyet a konstruktőri versenyben, ezért több pénzt kapnak jövőre” – fakadt ki Szafnauer. „A sportág megcsúfolása ez a következetlen döntéshozás. Hülkenbergnek vissza kellett volna adnia a pozíciót, mint ahogy később Grosjeannal tette.”

„Nem tudom, hogy az FIA (Nemzetközi Automobil Szövetség) mit gondol. Nehéz megérteni, amikor mindenféle büntetéseket kiosztanak” – mondta a Force India-főnök.

Az érintett Hülkenberg is megszólalt az eset kapcsán. „Tudtam, hogy van öt másodperc különbség, de amikor a bokszkiállás tovább tartott a tervezettnél, kicsit ideges lettem. Végül minden rendben lett. Kicsit küzdenem kellett a Haasszal, de miután átjutottam rajta, már csak be kellett hoznom a kocsit a célba” – foglalta össze Hülkenberg az eseményeket.