A Liberty Media január óta a Forma-1 új tulajdonosa. Az eltelt idő alatt rengeteg energiát és pénzt fektettek a sportág reklámozásába, emiatt a harmadik negyedévben 273 millió dollárt fizettek ki a csapatoknak, 43 millióval (14 százalékkal) kevesebbet, mint 2016 adott időszakában.

A kifizetések hosszú idő után először csökkentek. Ezt a sportág reklámozásába fordított pénzzel magyarázzák, Bernie Ecclestone irányítása alatt ugyanis mindössze a természetesen generált médiamegjelenésre koncentrált a sportág vezetése, hirdetésekre keveset fordítottak.

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke elárulta, a Liberty Media felajánlotta a csapatoknak, hogy előleget fizet:

„Nagylelkű ajánlatot tettek azoknak a csapatoknak, akik igénylik. Tulajdonképpen előleget adnának, hogy ugyanannyi pénzzel kezdhessék a jövő évet, mint az idei évet kezdték. Kamatmentesen. Gyakorlatilag megfinanszíroznák az átmeneti időszakot” – mondta.

A Liberty a hatalomátvételkor elmondta, minden versenyt egyfajta Super Bowlként szeretnének hirdetni, hogy minél több rajongót szólíthassanak meg.

„Ha egy új szerkezetet épít az ember, abba be kell fektetni. Másképp kormányozzák a hajót, amit Bernie irányított eddig” – mondta Horner.

„Bernie egy üzletember, egy ’egyszemélyes hadsereg’, akit ilyen formában nem lehet pótolni. Most, hogy egy teljes infrastruktúra kerül a helyére, remélhetőleg kifizetődik majd a befektetés. Azonban ez még arrébb van, valószínűleg 2019, ’20 vagy ’21 körül arathatjuk le a babérokat” – zárta a Red Bull-főnök.