Daniel Ricciardo a negyedik helyet szerezte meg a szezon utolsó időmérőjén, megelőzve Kimi Räikkönent, aki hét ponttal az ausztrál mögött áll a pontversenyben is.

„Elégedett vagyok” – mondta Ricciardo. „Sejtettük, hogy megvan a tempónk a második sorhoz, és csalódott lettem volna, ha nem tudtuk volna megmutatni. Azt gondoltam, ha egy jó kört összerakok, akkor legalább az egyik Ferrarit megverhetjük.”

„Seb túl nagy falat volt, de örülök, hogy Kimit elkaptuk. Jó így zárni az évet, Az időmérők terén nem volt túl jó évem, legalábbis ahhoz képest, amit elvártam magamtól, de egy jó körrel fejeztem be” – értékelt az ausztrál.

Ricciardo elismerte, a Red Bull versenyszimulációi nem voltak olyan erősek, mint a közvetlen ellenfeleiké, de a dobogót reális célként látja rajtpozíciójának köszönhetően. „Ez egy egyértelmű lehetőség, közel vagyunk. Jól kell rajtolnom, és ott is vagyunk” – tette hozzá.

„A hosszú etapokon nem voltunk olyan jók, mint a Mercedes vagy a Ferrari, néhány tizeddel le vagyunk maradva, de változtattunk egy-két dolgot az éjjel, ami segíthet. A pálya javulása is segíthet nekünk. Biztosan kiteszem a könyököm, és harcolok a dobogóért!” – zárta Ricciardo.

F1: Ricciardo a dobogóért megy, Verstappen szenved a Red Bullal 1Ezzel ellentétben a csapattárs, Max Verstappen az egész hétvége során küszködött az autóval, nem volt versenyben csapattársával. A fiatal pilóta végül a hatodik helyre kvalifikált.

„Rémes volt az időmérő, egész hétvégén szenvedtem az autó egyensúlyával, nem vagyok vele elégedett” – mondta Verstappen az időmérő után.

„El kell fogadni, hogy vannak ilyen napok is, amikor nem jönnek össze a dolgok. A lehető legjobb munkát végeztük, ez ma csak a hatodik helyre volt elég. Nem tudom, mi nem működik jól, máskülönben már kijavítottuk volna. Meg kell értenünk mi történt, talán tanulunk valamit holnapra” – zárta a holland pilóta.