Héttizeddel maradt el Kimi Räikkönen leggyorsabb köre Valtteri Bottas pole-pozíciót érő idejétől, a Ferrari finnje így az ötödik helyről kezdheti meg a 2017-es szezon utolsó futamát.

Sokáig úgy tűnt, hogy Räikkönen csapattársa, Sebastian Vettel mellől indulhat a negyedik helyről, azonban Daniel Ricciardo az utolsó pillanatban elhappolta a negyedik pozíciót a finn orra elől.

„Úgy érzem, az autó jól viselkedett, de nehéz volt a gumikat munkára bírni. Jó érzés volt a kocsit vezetni, de a gumik néhány kanyarban nagyon jól működtek, majd kissé nehézkesnek bizonyult kezelni őket” – mondta Räikkönen.

A finn túlkormányzottságra panaszkodott az utolsó körén, főleg a 11-es kanyar környékén, ami befolyásolta az egész körét is. „Megvolt a tempóm, de nem tudtam igazán kiautózni” – zárta nyilatkozatát.

Räikkönen számára kisebb téttel is bír az utolsó futam, ugyanis mindössze hét pont a hátránya a bajnokság negyedik helyén álló Daniel Ricciardóval szemben. A finn dolgát megnehezíti, hogy az ausztrál Red Bull-pilóta előle fog rajtolni, de az is könnyen elképzelhető, hogy a finn nem foglalkozik a bajnoki negyedik helyezés megszerzésével, csak az aktuális versenyre fog koncentrálni.