Bár Daniel Ricciardót a szezon utolsó negyedében műszaki hibák, motorcserék hátráltatták, Max Verstappen árnyékába került, az ausztrál nem tört meg, a hétvégi Forma-1-es szezonzárót bizakodva várja:

“A Yas Marina az évek során igazából az egyik kedvenc pályámmá vált. De számomra egy kicsit olyan, mint Szuzuka, nagyon szeretek ott versenyezni, de valahogy sosem sikerült még a dobogóra állnom. Idén Szuzukában sikerült megtörnöm a trendet, reméljük, hogy Abu-Dzabiban is menni fog!”

“Élvezetes pálya, szeretem az alkonyatos cuccot is, és mivel az idény végét jelenti még élvezetesebb. Nappal vannak az edzések, de a futam alkonyatkor, ami külön kihívás. A nappali edzéseredmények nem is igazán jelentenek sokat, ugyanis amikor tétje van a dolognak, az már este zajlik és addigra sokat hűl a pálya, nagyon másképp viselkedik az autó.”

Ami az elérhető eredményt illeti, az ausztrál a Red Bull-lal a lehető legmagasabbra céloz, győzni szeretne:

“Mivel a téli szünetben nagyon sokáig nem vezetünk, jó érzés jó eredménnyel búcsúzni, az valahogy megérdemeltté teszi a pihenést. Szerintem erős lesz az autó Abu-Dzabiban. Már mondtam, hogy szeretnék még egy futamot nyerni idén, és szerintem egész jó esélyünk is lesz rá.”