A BBC pénteken arról tudósított, hogy Fernando Alonso 2018-ban biztosan indul a Le Mans-i 24 órás versenyen a Toyota színeiben, de ezen túl arról is szó van, hogy a McLaren spanyol pilótája a Forma-1 mellett egy (majdnem) teljes programot teljesítsen a hosszútávú világbajnokságban (WEC) jövőre.

A McLaren-vezér Zak Brown idén elengedte, sőt segítette Alonsót az Indy 500-as indulásban, és többször is azt nyilatkozta, nyitottak az ilyen lehetőségekre, amíg az kétszeres világbajnok F1-es programjába ez nem zavar bele, de úgy tűnik, a két széria együttes teljesítése már nem tetszene a wokingiaknak.

A McLaren versenyfőnöke, Eric Boullier Interlagosban azt mondta, elképzelhetetlennek tartja, hogy Alonso párhuzamosan két vb-n induljon:

“Szerintem fizikailag nem lehet két programot vinni, ez túl bonyolult. Két bajnokság vállalása már elvonja a figyelmet. Egy Le Mans-i, indianapolisi, daytonai indulás – miért is ne? Egyszeri alkalom. De ennél több már egyértelműen a fő feladata, az F1 kárára válna.”

“Fernando mondta, hogy nagyon szeretne különböző versenyeken indulni, és külön-külön meg is tárgyalhatjuk ezeket. De az elsődleges fókusza a Forma-1. Mindent megteszünk, hogy versenyképes autót adjunk neki, és ha sikerül, nem is fog máshol versenyezni” – magyarázta a francia szakember.

Alonso F1-en kívüli tevékenységét illetően eddig egyetlen dolog hivatalos: a spanyol jövő január végén a Le Mans-i 24 órás amerikai “testvérén” a daytonai 24 óráson indul Brown csapatánál, a United Autosportsnál.