Már a múlt héten felröppent, Fernando Alonso szerződéshosszabbításának bejelentése után a pilóta is a csapatfőnök is nyíltan beszélt a lehetőségről, mostantól pedig hivatalos: a spanyol Zak Brown United Autosports csapatánál indul a jövő január végi daytonai 24 órás futamon.

Az USA legkomolyabb hosszútávú autóversenyeként ismert lesz Alonso pályafutásának első tartóssági futama, de valószínűleg nem az utolsó, inkább felkészülés lehet a Le Mans-i 24 órásra, hiszen a kétszeres F1-bajnok bevallottan szeretné megszerezni a hármas koronát (F1-es Monacói Nagydíj, Le Mans-i 24 órás, Indy 500). Alonso csapattársa az amerikai Phil Hanson és az idei Forma-3-as Európa-bajnok, McLaren-nevelt Lando Norris lesz.

“Egy teljesen teljesen új kategória megismerése, az új autóhoz, versenyzési stílushoz való alkalmazkodás új kihívás lesz számomra, alig várom, hogy versenyzőként újra próbára tegyem magam. A daytonai 24 órás az USA legikonikusabb hosszútávú versenye, a világ egyik nagy futama. Mindenki ismeri” – mondta Alonso.

“A daytonai 24 órás nem tartozik a hármas koronába, de ahogy mindig is mondtam, autóversenyzőként szeretném kiteljesíteni magam, ez az élmény pedig jó felkészülést jelenthet az esetleges későbbi hosszútávú versenyeimre.”

“Az Indy 500-at már megpróbáltam, oválon már vezettem, tudom, hogy az milyen. Örömmel megyek vissza Amerikába. A májusi Indy 500-as élmény után izgatottan várom, hogy újabb legendás futamon indulhassak és újra megtapasztalhassam az amerikai szurkolók nyújtotta élményeket.”

“Emellett a futam alkalmas időben, januárban, az F1-es szünetben lesz és elsősorban az erőnlétünkön dolgozunk. Jó lesz autóba ülni. Köszönöm a United Autsportsnak a lehetőséget és a McLarennek, hogy támogatnak ebben a kalandban!”