A Mercedes a 2017-es Forma-1-es konstruktőri bajnoki címet az USA-ban, Lewis Hamiton az egyénit a Mexikói Nagydíjon biztosította be, így a fő célokat mér kipipálták. A hab az lenne a tortán, ha a csapat két pilótája zárna az elő két helyen az egyéniben, amire van is esély, hiszen Valtteri Bottas mindössze 15 ponttal áll a ferraris Sebastian Vettel mögött.

A hétvégi Brazil Nagydíj előtt megkérdezték Hamiltont, segít-e majd csapattársának, ha úgy alakul.

“Ha a csapat ezt kéri, természetesen. De szerintem nem fogják. Valtteri saját erőből szeretné megcsinálni. Egész évben keményen dolgozott, összeszedettebb, mint valaha, tudom, hogy magától szeretné elérni a célt. Az utolsó két futamnak is úgy futok neki, hogy nyerni akarok – egyelőre nem mondtak mást” – magyarázta.

A Mercedes a bajnokságok lezárása után az utolsó két hétvégén bátrabb, kísérletezőbb lesz, immár a 2018-as fejlesztéseket küldik pályára. Hamilton nem számít hátrányra emiatt:

“Ami azt illeti, erről még nem beszéltem a csapattal, de kétlem, hogy olyan sok újdonság lesz majd az autón. Az idény során folyamatosan jönnek a fejlesztések, szóval nem hiszem, hogy az utolsó két versenyen jelentős különbség lesz ebben. Ha a fejlesztés jó a jövő évre, akkor az ideire is az lehet, mindent örömmel fogadok, ami gyorsabbá teszi az autót.”