Az idén nehezebb dolga volt, mint eddig a hibrid korszakban bármikor, de a Mercedes ezúttal is behúzta mindkét világbajnoki címét, az utolsó két futamnak már nincs komoly tétje. Ennek megfelelően a Mercedes részben fel is áldozza ezeket a versenyeket, a 2018-as felkészülés lesz fókuszban.

A csapat a Brazil Nagydíjat felvezető anyagában arról írt, hogy a következő két futam jelenti majd az első két tesztlehetőséget a következő szezonra, “új és érdekes” ötleteket próbál ki a csapat.

Az autóra olyan kísérleti elemeket szerelnek majd fel, amelyek bevetése túl kockázatos lett volna éles világbajnoki csatában. “Sokan gondolhatják, hogy a világbajnokságok megnyerésével lekerült a nyomás rólunk az utolsó két futamra. Nos, ez az elképzelés nem is állhatna messzebb a valóságtól” – mondta Toto Wolff csapatfőnök.

“A csapaton belül úgy kezeljük a következő két hétvégét, mint 2018 első két versenyét. Van még két verseny, amelyeket szeretnénk megnyerni, hogy pozitív hangulatban futhassunk neki a télnek. Nem fogunk visszavenni csak azért, mert már megnyertük a címeket.”

“A 2018-as csata ráadásul már el is kezdődött.”