Fernando Alonso bevallottan szeretné megszerezni az autóversenyzés hármas koronáját, azaz a Forma-1-es Monacói Nagydíj, a Le Mans-i 24 órás és az amerikai Indy 500 megnyerését (ami eddig csak egyetlen embernek, Graham Hillnek sikerült eddig).

A spanyol idén megpróbálkozott az Indy 500-zal – ám motorhiba miatt esélyes pozícióból kellett feladnia -, jövőre pedig a Le Mans lehet terítéken. Azt már bejelentették, hogy január végén a legendás francia verseny amerikai “testvérén”, a daytonai 24 óráson indul a McLaren-főnök Zak Brown ottani csapatával, de a háttérben folyik a Le Mans-i felkészülés is.

Alonsót hétfőn a Toyota kölni motorsportközpontjában látták, állítólag üléspróbán vett részt, hogy aztán a november 19-i, bahreini WEC-újoncteszten autóba is üljön.

A Toyotánál nem cáfolták a kétszeres F1-világbajnok látogatását, igaz, meg sem erősítették azt: “Nem kívánjuk kommentálni a találgatásokat” – mondta a japánok szóvivője kedden.

A Porsche kiszállásával jövőre a Toyota lesz az egyetlen gyártó az LMP1-es kategóriában, ami természetesen nem fogja növelni a siker értékét, ugyanakkor Alonso esélyeit növelheti a győzelemre – feltéve, hogy a japánok nem szállnak ki maguk is.