A Forma-1-et 2017 elején átvett amerikai Liberty Media nemrég közzétette a sportágban 2021-től használandó motorokra vonatkozó tervezetét. A gyártókat nem igazán győzte meg a dolog, a Mercedes csak kiindulási alapnak fogadja el a szabálycsomag-tervezetet, a Ferrari elnöke pedig egyenesen odáig ment, hogy jó maranellói szokás szerint belengette a Scuderia F1-ből való kiszállását.

A Ferrari sokadszorra fenyegetőzik ilyesmivel, de még mindig jelen van a Forma-1-ben, ugyanakkor a sportág korábbi vezére, Bernie Ecclestone azt mondja, ez most komoly lehet.

“Ha nem képesek győzni, új szabályokat akarnak majd. Ha olyan szabályok születnek, amelyek mellett a Ferrari küszködni fog és nem bírják pénzzel, le fognak lépni” – idézte az Independent a kisembert.

Az olasz csapat egyelőre a motorokra hivatkozik, de világos, hogy a legfőbb gondjuk az, hogy a Liberty 2020 után visszavágná az eredményektől független bónuszpénzeket, emellett kiadási plafont vezetnének be.

“A Ferrari nem akar kiadási plafont meg ilyesmiket. Annyit akarnak költeni, amennyit tudnak. Én mindig is ezt mondtam. Akinek ez nem fér bele, kívül tágasabb. Ha csak három-négy csapat marad, akkor tenni kell valamit, de addig senki nem tesz semmit. Aki meg nem bírja pénzzel, az ne induljon!” – mondta erről Ecclestone.