Max Verstappen pályafutása harmadik futamgyőzelmét szerezte a 2017-es Forma-2 Mexikói Nagydíjon, ahol Kimi Räikkönen már 90. alkalommal állhatott dobogóra. A finn honfitársát, Valtteri Bottast követve végzett a harmadik helyen.

A szokásokhoz híven a legjobbak nem dobogón mondták első gondolataikat a verseny után, hanem a baseballpályából kialakított stadion részen, ahol több tízezer ember ült. Az interjúkat David Coulthard készítette.

F1: Hamilton és Verstappen a legboldogabbak 1Az első három helyezett és Lewis Hamilton nyilatkozata:

Lewis Hamilton (9., világbajnok)

„Viva Mexikó! Hatalmas köszönetet szeretnék mondani mindenkinek, aki eljött szurkolni, remélem, jó versenyt láttak! Azt hiszem, a mexikói szurkolók a legnagyszerűbbek a világon, ilyet nem látsz mindenhol! A világ többi pontján is remek szurkolók vannak, de csak ti tudtok ilyen légkört teremteni, köszönöm! Minden beleadtam, amit tudtam, jó rajtom volt, nem igazán tudom, mi történt a hármas kanyarban, rengeteg helyet hagytam. Keményen küzdöttem, hogy visszajöjjek. Hatalmas köszönet a családomnak, a csapatnak, hihetetlen munkát végez a Mercedes az elmúlt öt évben, rendkívül büszke vagyok, hogy itt lehetek!”

„Nem ilyen versenyt szerettem volna, 40 másodperccel le voltam maradva, de soha nem adtam fel, mentem a végéig. Hálás vagyok ezért a napért a családomnak, Istennek, és a csapatomnak.”

F1: Hamilton és Verstappen a legboldogabbak 2

Max Verstappen (1.)

„Nagyon kritikus pillanat volt a rajt, kívülre helyezkedtem, ami jó döntés volt, onnantól csak a gumikat kellett óvnom, és az autóra figyelni, ami kitűnően működött végig. Hatalmas köszönet a Red Bullnak, nélkülük nem lett volna meg. A múlt hét után ez egy tökéletes verseny.”

„Jó volt látni, hogy összeérnek mögöttem a fiúk. Utána elhúztam, és futottam a saját versenyemet.”

Valtteri Bottas (2.)

„Először is hatalmas gratuláció Lewisnak és a csapatnak a bajnoki címekhez, remek érzés a részese lenni mindennek. Köszönjük, Mexikó! A Red Bull túl gyors volt ma, megpróbáltunk mindent, de ezt az eredményt sikerült összehozni.”

Kimi Räikkönen (3.)

„Az elindulásom nem volt rossz a rajtnál, közel voltam Valtterihez, aztán mindenki besorolt egymás mögé, én egyedül maradtam, akik pedig mögöttem voltak, elmentek mellettem. Katasztrofális volt, de türelmes maradtam. A többiek kiálltak előlem, nekem pedig még volt tempóm.”

A futam részletes beszámolóját ezen a linken találod.