21,7 Celsius fokos levegő- és 42 fokos pályahőmérséklet mellett indult el a 2017-es Forma-1 Mexikói Nagydíj. Egyelőre ketten lehetnek még világbajnokok, az alábbi eredmények esetén.

Élő: 2017-es Forma-1 Mexikói Nagydíj 1A rajtnál a második kanyarban Max Verstappen megelőzte Sebastian Vettelt, emiatt a két Mercedes is támadásba lendült.

Élő: 2017-es Forma-1 Mexikói Nagydíj 2Lewis Hamilton és Vettel összeértek, a Mercedes jobb hátsó defektet kapott, a Ferrarin az első szárny sérült meg. Mindketten a bokszba kényszerültek, Vettel a 19. Hamilton a 20. helyre esett vissza.

Élő: 2017-es Forma-1 Mexikói Nagydíj 3A 3. körre Verstappen és Bottas megléptek, mögöttük Esteban Ocon, Nico Hülkenberg, Sergio Perez és Kimi Räikkönen autóztak.

A 6. körben Daniel Ricciardo a bokszba hajtott és kiállt, mert lelassult alatta a több új motorelemmel versenybe küldött Red Bull. A turbó adta meg magát.

Élő: 2017-es Forma-1 Mexikói Nagydíj 4A 10. körben Verstappen már öt másodpercre vezetett Bottas előtt, Ocon pedig már tízre mögöttük. Eközben Räikkönen utolérte Perezt, Vettel pedig Massát támadta a 15. helyért. Ugyanekkor Fernando Alonso megelőzte Romain Grosjeant, a spanyol kiszorította a pályáról a franciát, össze is értek, némi karbon bánta.

A 13. körben Vettel támadta Massát, a brazil nem volt túl korrekt, ráhúzta a Williamst a Ferrarira, de így sem tudta megakadályozni az előzést. Hamilton a 19. helyen autózott.

A 15. körben Romain Grosjean 5 másodperces büntetést kapott, mert levágta a pályát.

16. körben Vettel simán megelőzte Pierre Gaslyt, aki gyakorlatilag most tanulja a pályát, mert a Toro Rosso egész hétvégén műszaki hibákkal küzdött.

Élő: 2017-es Forma-1 Mexikói Nagydíj 5 A 18. körben Grosjeanen is túl volt a ferraris, miközben Alonso is megelőzte Stoffel Vandoorne-t a 10. helyért. Max Verstappen viszont senkitől sem zavartatva megfutotta az addigi leggyorsabb kört.

A 19. körben Sergio Perez, a 20.-ban Nico Hülkenberg is a bokszba hajtott új gumikért.

A 21. körben Vettel már  12. Brendon Hartley-n is túl volt, majd egy körrel később Vandoorne-t is lelépte.

A 22. körben kék zászlóval intették félre Lewis Hamiltont, mert utolérte Max Verstappen. Erre valószínűleg nem számított a futam előtt. Panaszkodott is a rádión, hogy nem tud közelebb kerülni az előtte autózó Carlos Sainzhoz. Bottas tartotta  a második helyet, miközben Räikkönen a harmadik helyen autózott.

Élő: 2017-es Forma-1 Mexikói Nagydíj 6A 26. körben Nico Hülkenberg kiállni kényszerült a versenyből. A csapat azt mondta neki a rádión, hogy azonnal állítsa le a kocsit és szálljon ki rögtön, mert az nem biztonságos. Vélhetően valamelyik nagyfeszültségű rendszer hibásodott meg.

Élő: 2017-es Forma-1 Mexikói Nagydíj 7A 28. körben Vettel már a kilencedik helyen autózó Alonsót támadta, miközben Hamilton elment a a 17. helyen haladó Sainz mellett.

A 30. körben a nyolcadik helyen autózó Marcus Ericcson kiment a bokszba, így Alonso és Vettel is előrébb lépett egyet, miközben Lewis Hamilton megelőzte a 16. helyen autózó Pascal Werleint. Egy körrel később Vettel kibújt a McLaren szélárnyékából a célegyenesben és simán elment Alonso mellett.

A 31. körben továbbra is Max Verstappen vezetett, ekkor már nyolc másodperc volt az előnye Valtteri Bottas előtt. A 3. Kimi Räikkönen volt.

A 32. körben Brendon Hartley autójában is meghibásodott a motor, így az ausztrál is kiállt a versenyből. A Toro Rosso ki is gyulladt.

Élő: 2017-es Forma-1 Mexikói Nagydíj 8 A félreállt autó miatt virtuális biztonsági autó lépett életbe. Max Verstappen, Lewis Hamilton és Kimi Räikkönen is kapott az alkalom és kereket cserélt. A 33. körben Sebastian Vettel is a bokszba ment, de ő a többiekkel ellentétben nem szuperlágy, hanem a még jobb tapadást adó ultralágy gumit kapta.

A 36. körben Sebastian Vettel megfutotta a verseny addigi leggyorsabb körét (1:20,116).

Élő: 2017-es Forma-1 Mexikói Nagydíj 9

A 38. körben az élen autózó Max Verstappen tovább javította a körrekordot, mialatt Vettel kifékezte Magnussent. Hamilton ugyanakkor Wehrlein mellett ment el.

A 41. körben a a Red Bull azt kérte Verstappentől, hogy vegyen vissza a tempóból, lassítson. Vélhetően a csapat igyekszik óvni a Renault-motort. A sorrend ekkor Bottas (2.), Räikkönen (3.) Ocon (4.), Stroll (5.), Perez (6.), Vettel (7.) volt.

Élő: 2017-es Forma-1 Mexikói Nagydíj 10A 43. körben Hamilton megelőzte Gaslyt és feljött a 13. helyre, indult is Ericcson után, majd a 46. körben a célegyenes végén simán kifékezte ellenfelét, megszerezve a 12. helyet.

Élő: 2017-es Forma-1 Mexikói Nagydíj 11Sebastian Vettel folyamatosan csökkentette a lemaradását Sergio Perezzel szemben, az 50. körre be is érte a hazai pályán autózót Force Indiá-st. Az 51. körben egy nagyon késői fékezéssel lepte meg a mexikóit és szerezte meg a hatodik pozíciót.

A 52. körben Perez átesett második kerékcseréjén – 33 kör után kapott új gumikat. Az élen Verstappen autózott Bottas és Räikkönen előtt.

Az 53. körben Hamilton DRS-távolságon belülre érkezett Vandoorne mögé. Nem is várt sokáig, megelőzte a McLaren belga versenyzőjét, megszerezve a 11. helyet.

Vettel az 54. körben támadni kezdet Lance Strollt, majd fél körrel később meg is szerezte a williamsestől az ötödik pozíciót a Ferrari négyszeres bajnoka.  Nem is vett vissza, az 56. körben 1:19:516-tal megfutotta a verseny leggyorsabb körét.

Élő: 2017-es Forma-1 Mexikói Nagydíj 12

Az 57. körben Lewis Hamilton feljött a tizedik helyre, miután megelőzte Felipe Massát. Eközben Vettel Oconon lépett át és már negyedik helyen autózott.

Marcus Ericsson autójában sem bírta végig a motor, az 58. körben némi tűz és kék füst mellett megadta magát.

Élő: 2017-es Forma-1 Mexikói Nagydíj 13

A 60. körben továbbra is Verstappen vezetett Bottas és Räikkönen előtt. A negyedik helyen autózó Vettel 23 másodpercre volt csapattársa mögött. Eközben Alonso a nyolcadik helyért támadta Magnussent. Mögöttük közeledett Hamilton.

Carlos Sainz Renault-ja sem jutott el a célvonalig, ő a 62. körben adta fel a versenyt, de gyalogolnia nem kellett, a  bokszutcáig eljutott.

Max Verstappen a 66. körben megfutotta a verseny leggyorsabb körét, 1:18,892-es idővel  ért körbe. Bottas 19 másodperccel volt lemaradva a második helyen, Räikkönen a harmadik pozícióban további 29 másodperccel távolabb autózott. Hamilton eközben próbálkozott Alonso ellenében, de a spanyol nem adta a bőrét.

A 69. körben Hamilton és Alonso látványos, kemény csatát mutatott be, amelyben végül a brit elvette a kilencedik pozíciót spanyol ellenfelétől. A korábbi csapattársak még összes is értek.

Élő: 2017-es Forma-1 Mexikói Nagydíj 14A futamot Max Verstappen nyerte meg, megszerezve idei második, pályafutása harmadik győzelmét. Mögötte Valtteri Bottas és Kimi Räikkönen futott be.

Élő: 2017-es Forma-1 Mexikói Nagydíj 15Mivel Vettel csak negyedikként zárt, miközben Hamilton a kilencedik helyen futott be, utóbbi akkora előnyre tett szert a bajnokságban, hogy két futammal a vége előtt megnyerte a bajnoki címet. Ez Hamilton negyedik Forma-1-es világbajnoki címe.

Élő: 2017-es Forma-1 Mexikói Nagydíj 16