A Ferrari ugyan a várakozásokat felülmúló versenyképességgel kezdte a 2017-es szezont, de az olasz csapat pocsék őszt produkált, mind a(z amúgy is gyengébb) konstruktőri, mind az egyéni bajnoki remények elszálltak.

A sorozatban harmadik katasztrofális verseny, a Japán Nagydíj után felröppent, hogy a Ferrari-elnök Sergio Marchionnénél betelt a pohár, az idény végén meneszti a csapatfőnököt, Maurizio Arrivabenét, ám a cégvezér ezt cáfolta Austinban.

Amikro Mexikóvárosban Sebastian Vettelt is megkérdezték Arrivabene esetleges menesztéséről, a négyszeres világbajnok határozottan kiállt a főnöke mellett.

“Egyértelműen azt szeretném, ha maradna. Hogy mi az erőssége? Nézzük csak meg az eredményeket, nézzük meg, hol járt a Ferrari 2014-ben, a 2014-es szezon végén, hogy milyen pocsék formában volt a csapat. A morál is megroppant. Ő a kulcsember, aki fordítani tudott a helyzeten, aki meg mert piszkálni olyan dolgokat, amikhez 20 éve nem nyúltak. Újító, kreatív gondolkodású ember, ő a megfelelő személy, jó vezető, akit a cég minden minden szintű dolgozója egyaránt tisztel. Nagy csodálója vagyok” – méltatta Arrivabenét a német.

“Ha megnézzük, jönnek az eredmények. Igen, alakulhatott volna egy kicsit még jobban az idei év, de van ilyen, azért még továbbra is fejlődik a csapat, fejlődik a kultúránk, haladunk az úton. Az elvárások indig magasak. Hatalmas előrelépéseket tettünk az elmúlt három évben, így is kell folytatnunk. A jó irányba haladnak a dolgok, és ő a kulcsember.”

Ugyan a hétvégén Lewis Hamilton végleg lezárhatja az idei bajnoki küzdelmet, Vettel így is jónak értékeli a Ferrari évét:

“Kár, hogy volt pár verseny, amikor nem voltunk harcban. Akár három kerékkel is végigmentem volna, de egyszerűen elúsztak azok a futamok, csak kívülről figyelhettük, mi történik. Az fájdalmas volt és sokba is került, de még mindig itt vagyunk, még van esélyem, szeretnénk megnyerni az utolsó három futamot, és szerintem sikerülhet is.”

“Mindenkire rácáfoltunk idén. A tél folyamán mindenki a Mercedesről, a Red Bullról beszélt, hogy ők lesznek a favoritok, a Ferrariról meg nem igazán. Összességében hihetetlen munkát végzett a csapat, senki sem számított rá, hogy ilyen erősek leszünk, szóval bőven van pozitívum.”