A Ferrari ugyan meglepően jól kezdte a 2017-es Forma-1-es idényt, ám a Scuderia szezonja ősszel összeomlott, a megbízhatósági problémák miatt az amúgy is halvány konstruktőri bajnoki reményeknek annyi lett, és a nyári szünetben még éllovas Sebastian Vettel is gyakorlatilag behozhatatlan hátrányba került Lewis Hamiltonnal szemben.

A hétvégén felröppent, hogy a Ferrari elnöke, Sergio Marchionne az év végén elküldi a csapatfőnököt, Maurizio Arrivabenét, hogy helyére az eddigi technikai főnököt, Mattia Binottót ültesse, ám az olasz-kanadai üzletember Austinban elég határozottan cáfolt.

“Nem, Mattiának is Mauriziónak is ugyanúgy szerepe volt a történtekben, szóval hülyeség lenne az egyiküket kipécézni. Mindketten ott voltak a döntéseknél. Sőt, ha úgy nézzük, nekem is szerepem volt, hiszen én vagyok az elnök, de a kirúgások nem oldják meg a problémákat” – mondta a brit Sky Sportsnak.

“Győznünk kell, ez a legfontosabb. Nem hiszem, hogy egy embert lehetne felelőssé tenni. A dolgok nem mindig mentek jól, de már dolgozunk a hibák kijavításán” – tette hozzá.