A rosszul sikerült 2016-os idény után a Ferrari meglepően erős formában vágott neki 2017-nek, az olasz csapat mindkét bajnoki címre esélyesnek tűnt. A konstruktőri siker a Mercedes eredményesebb párosa miatt viszonylag gyorsan irreálissá vált, de mivel más csapatokkal ellentétben a Scuderiát amúgy is inkább az egyéni cím érdekli, igen biztató volt, hogy Sebastian Vettel még a nyári szünetre is éllovasként mehetett.

A német pilóta kampánya ősszel kapott csúnya léket, miután Belgiumban és Olaszországban is erőből győzött a Mercedes Lewis Hamiltonnal, a Ferrarinak tökéletes visszavágási lehetőséget nyújtó Szingapúrban a rajtbalesettel dobtak el egy potenciális kettős győzelmet, majd Malajziában és Japánban a megbízhatósági problémák lökték még mélyebbre Vettelt, aki immár 59 pontos hátrányban van Hamiltonhoz képest.

Csoda, sőt csodák híján a 2017-es bajnokság már a Mercedesé és angol versenyzőjéé, ez pedig komoly következményekkel jár a Ferrarinál: a német Sky úgy tudja, Sergio Marchionnénél betelt a pohár, a csapatfőnök, Maurizio Arrivabene távozik az idény végén.

A csapathoz a zavaros 2014-es idény végén – Stefano Domenicali, majd az átmeneti ember Marco Mattiacci után – érkezett Arrivabene utódja a technikai főnökké tavaly kinevezett Mattia Binotto lehet, véli a német csatorna.