Eléggé megosztja a Forma-1-es társadalmat a 2018-tól bevezetendő glória, ám könnyen megeshet, hogy nem a jelenlegi nevén találkozunk vele jövőre. A november 7-én esedékes F1-es Stratégiai Munkacsoport gyűlésén ugyanis téma lesz az eszköz nevének megváltoztatása.

„Gladiátori sportnak kellene lennünk, erre egy angyali nevet adunk az eszköznek. Számos opciónk van az új névre, de valami olyasmi lehet a befutó, mint például a biztonsági ketrec vagy hasonló” – nyilatkozta a Motorsport.comnak egy magát megnevezni nem kívánó forrás.

Amíg a glória ellenzői még mindig kételkednek az eszköz hatékonyságában, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) a nyáron, a Magyar Nagydíj hétvégéjén egy prezentációban bemutatta, hogy a glória megmenthette volna Henry Surtees és Justin Wilson életét.

Habár a kutatásaikkal nem jutottak egyértelmű eredményekre Felipe Massa 2009-es hungaroringi, illetve Jules Bianchi 2014-es japán baleseténél, az FIA szerint „a megvizsgált esetek túlnyomó többségében a glória segített volna”.

Az alábbi hosszabb angol nyelvű videó a korábban említett FIA-prezentációt tartalmazza.