A Red Bull-os Max Verstappen egyre növekvő népszerűsége és a Forma-1-et birtokló Liberty Media utcai versenyeket illető terveinek logikus következménye, hogy az F1 urai nemrég Hollandiában érdeklődtek a Holland Nagydíj feltámasztásáról, méghozzá Amszterdam vagy Rotterdam utcáin.

Érdekes módon úgy tűnik, a kiszemelt helyszínek nem rajonganak az ötletért.

“Az autóversenyeknek a versenypályán van a helye, nem a városközpontokban” – mondta Amszterdam városvezetésének szóvivője a Motorsport.comnak, amikor az F1-es futam lehetőségéről kérdezték.

“Rotterdam nem kapott megkeresést a Forma-1-es rendezvényt illetően. Szóval nem is téma a dolog” – nyilatkozta a város illetékese a szaklapnak.

“De a következő három évben nem is képzelhető el a Maastunnel és a Coolsingel felújítása miatt” – utalt a Nieuwe Maas folyó alatti alagútra és a város egyik fő közlekedési útjára. “Emellett a korábbi, nálunk rendezett utcai autósport-bemutatók kapcsán is voltak már aggodalmak a környezet- és zajszennyezést illetően.”

Forma-1-es nagydíjat Hollandiában  – kétszer Európa Nagydíj néven – 1952 és ’85 között összesen harminc alkalommal rendeztek, mindannyiszor a zandvoorti versenypályán.